Kimchi dóza - ecru

Nádoba na přípravu kimchi.

Keramická nádoba na kimchi má objem 1,5 l. 

Rozměry a barva se mohou mírně lišit vzhledem k ručnímu zpracování.

Vyrobíme do 10 dní (>5 ks)
Kód: K27
Značka: Keramika Vanya
1 440 Kč / ks
Kategorie: eshop
Hmotnost: 1.64 kg
Celková výška i s víčkem: 18 cm
Venkovní průměr: 14 cm
Objem: 1,5 l
Výška nádoby bez víčka: 15,5 cm

Pro inspiraci: zdroj Prima Fresh

4 PORCE

• 1 hlávka pekingského zelí

• 1 větší svazek jarní cibulky nakrájené na cca 5cm kousky

• 1 cibule nakrájená na nudličky

• 1 mrkev nakrájená na tenké nudličky

• 5–6 lžic soli na nasolení

Pasta:

• 1 lžíce mořské soli

• 4 lžíce korejské chilli mouky gochugaru nebo 2 lžíce drceného chilli

• 4 stroužky drceného česneku

• 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru

• 1 lžíce medu

• 2 lžíce rybí omáčky

Hlávku pekingského zelí rozkrojte, oddělte listy a nakrájejte na 5 cm dlouhé špalíčky. Důležité je nasolení zelí včetně silných dužin, aby bylo dostatečně měkké. Nasolené zelí nechejte nejméně dvě hodiny ležet. Následně budete zelí odsolovat opakovaným proplachováním a koupáním ve vodní lázni. Ochutnejte a poznáte.

Všechny ingredience na pastu smíchejte dohromady. K nakrájenému, zkřehlému a odsolenému zelí přidejte cibuli, jarní cibulku i mrkev a vše zamíchejte společně s pastou. Směsí naplňte uzavíratelné sklenice, pořádně upěchujte, aby se šťáva vytlačila k hladině a nechte 1 den v pokojové teplotě fermentovat.. Můžete i déle (až 3 dny), důležité je kimchi občas ochutnat a ve chvíli, kdy vám jeho chuť vyhovuje, dejte sklenici do lednice. Chlad fermentaci téměř zastaví. Pokud budete dodržovat hygienu a používat čistou lžíci, vydrží kimchi v lednici i několik týdnů. 

 

 

 

video kvašák

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola